Si té dubtes sobre la nostra venda de regal especial, fonamentalment diaris històrics, pot revisar les preguntes més freqüents que ens fan altres usuaris. Potser obtingui la resposta que estava buscant abans d’adquirir diaris del dia com a regal d’aniversari.

DIARIS ORIGINALS

Des de quin any teniu diaris històrics?

Disposem d’exemplars de diaris a partir de 1900. Encara que els que més ens demanen són per a un regal especial a persones que compliràn 40, 50 o 60 anys (1953, 1963, 1973).


Com puc esbrinar si tenen un exemplar de la data que ens interessa per a un regal personalitzat? I fer encàrrec?

Abans de desplaçar-se a la botiga de diaris per buscar un regal d’aniversari especial, pot consultar i fer la comanda per telèfon: 933025996 o per Internet: info@periodicosregalo.com . Un cop coneguda la disponibilitat, pots adquirir-lo a la nostra botiga o omplir el FORMULARI DE COMANDA  perquè t’ho puguem enviar contra reemborsament per MRW.

Qualsevol exemplar de diaris com a regal personalitzat, de qualsevol data, costa el mateix?

Sí, tots els diaris del dia tenen el mateix preu.

Si em venen un diari original ¿es queden sense ell?

Efectivament, però ens queda l’opció de tornar a trobar algú per a un regal molt original, encara que cada vegada és més difícil.

Com troben tants diaris de regal originals?

A base de molta constància i no deixar d’anar buscant en col·leccions particulars, antiquaris, fins i tot en cases i pisos en cas de desallotjament. Comprant a tot aquell que es posi en contacte amb nosaltres hem aconseguit una col·lecció de diaris antics molt àmplia.

Com conservar els diaris de regal?

La millor manera és preservant-los de la llum directa, de l’aire i de la humitat. Les nostres carpetes de presentació de regal personalitzat estan pensades també per cobrir aquesta necessitat.

Estan tots els exemplars ben conservats?

En la seva majoria si. Estan tal com els hem pogut recuperar, fet que constatem en el certificat d’autenticitat. Els que estan més deteriorats els tractem de restaurar de la forma més apropiada. En qualsevol cas, el contingut de tots és el reflex d’un dia determinat en la nostra història, que ha patit el pas dels anys, donant-li el valor afegit aquest aspecte antic que només el pas del temps aconsegueix plasmar.

Personalitzeu exemplars originals?

No. Nosaltres els oferim com els hem recuperat.

Què vol dir (excepte venda)?

Hi ha una sèrie de dates que són més demandades que altres, com per exemple en aquest any per a la celebració del 40, 50 o 60 aniversari, amb diaris de regal dels anys de 1953, 1963 o 1973, per la qual cosa en el transcurs de la seva decisió es pot donar el cas d’haver-se venut a la nostra botiga. Per a aquests casos convé consultar de nou a l’hora de la decisió, si ha passat molt temps des que es va fer la consulta de disponibilitat del regal personalitzat escollit.

En cas de no tenir un exemplar del diari de les dates pertinents. Quina solució pot haver?

Una situació amb què ens trobem freqüentment és la dels diaris antics amb data de dilluns entre 1926 i 1982. A causa d’un real decret que obligava al descans dominical no sortien la majoria de diaris antics nacionals els dilluns, excepte algunes edicions de tarda o FULL DE DILLUNS, que va començar sent oficial (redactada per les diputacions provincials), i va acabar sent publicada per l’Associació de Premsa.

En aquest cas, suggerim com a diaris de regal – una fantàstica opció com a regals d’aniversari i regals d’empresaris els del dia següent (dimarts), que porta les notícies del dia anterior (fet que fem constar en el nostre certificat d’autenticitat). En qualsevol cas, de no disposar del diari que interessa, hi ha la possibilitat d’escollir un exemplar de revista setmanal o mensual de la setmana o del mes de la data que interessa, especialment per aquelles dels anys 20, 30, etc. També pot ser una solució una primera pàgina (Portada) d’un diari, ja que disposem de col·leccions senceres només de la primera pàgina, per exemple, de La Vanguardia i que queden molt curioses fins i tot enmarcades

 

CONDICIONS I SERVEIS

Feu reserves per aniversaris?

No. No ho podem fer perquè sent diaris originals no tenim tota la disponibilitat que voldríem, així que estem obligats a donar preferència als clients que accedeixen a la nostra botiga de regal personalitzat.

Quant de temps trigo en tenir-lo?

Si disposem de l’exemplar de la data que ens demana, la seva entrega és al moment. En el cas d’haver d’enviar-lo, el pot rebre a la Península per missatgeria en 24/72 hores dies hàbils contra reemborsament.

Com es presenten els diaris de regal i diaris antics?

Cada exemplar, sigui de diaris de regal, revistes, primeres pàgines, etc., és acompanyat d’un certificat conforme es tracta d’un exemplar original i en gairebé tots els casos s’inclou un full separat amb un resum biogràfic del mateix. Opcionalment, si vostè ho desitja per regals d’aniversari o regals d’empresa, pot anar dins d’una carpeta per a la seva millor presentació i conservació. També hi ha l’opció de personalitzar la carpeta amb les inicials en daurat.

Treballeu amb notícies o fotos, com si fos una hemeroteca?

No Treballem amb dates. En tenir un magatzem tan gran de diaris històrics i no tenir la possibilitat de digitalitzar-los tots, ens resultaria impossible buscar per notícies o fotos en aquests casos, suggerim utilitzar les hemeroteques i un cop saben la data que es busca, tenir accés al exemplar de diari original.

Tenen alguna cosa més econòmica?

Sí, oferim la possibilitat d’adquirir les primeres pàgines, revistes o Notes Gràfiques, que resulten més econòmiques. Per tractar-se d’exemplars de diaris històrics de l’època, i considerant que el preu dels mateixos està prou ajustat, no podem fer descomptes en aquests diaris de regal.

Si es demana més exemplars, les despeses al enviar-ho segueixen sent les mateixes?

Sí, és convenient fer totes les peticions per a l’enviament en un sol paquet, d’aquesta forma el cost de l’enviament és el mateix.

He vist que els exemplars de la Guerra Civil i de la postguerra, eren molt pobres. Quina és la raó?

La raó bàsicament és que l’època polític-econòmica que es va viure en aquell període a Espanya, la manca de tot, fins i tot d’aliments, va afectar també a les empreses papereres, de manera que els diaris representen un fidel reflex amb notícies molt concises i directes. Això és un valor afegit al poder comprovar la diferència que hi ha amb els completíssims diaris que es venen en els temps d’abundància.

Teniu diaris estrangers?

Molt pocs, per ser sincers, seria una casualitat que una data que busquessin coincidís amb la que nostraltres tinguéssim algun exemplar estranger, de tota manera ens podem posar en contacte amb els nostres col·legues d’altres països.

Teniu diaris regionals?

Molt pocs. Els que hem recuperat en la seva majoria són diaris de tirada nacional, i sobretot editats a Barcelona. Encara que convé comprovar-ho en els nostres arxius amb la data d’interès.